Borstprothese
Wat krijg je vergoed?
Eigen bijdrage
Voor een borstprothese geldt geen wettelijke eigen bijdrage.
Eigen risico
De kosten van een borstprothese tellen mee voor het verplicht eigen risico en het eventuele vrijwillig eigen risico.
Wat moet je regelen?
Je hebt voor een borstprothese een voorschrift nodig van een arts of mammacare-verpleegkundige. Heb je een op maat gemaakte borstprothese nodig, dan heb je bij het voorschrift ook een verklaring nodig dat een gebruiksklaar verkrijgbare borstprothese niet mogelijk of niet verantwoord is.
Bij wie kun je terecht?
Je kunt voor een borstprothese terecht bij een gecontracteerde leverancier van hulpmiddelen. Een niet-gecontracteerde aanbieder moet een S.E.M.H. erkende hulpmiddelenleverancier zijn en moet voldoen aan de voorwaarden die zijn gesteld in het Reglement hulpmiddelen.
Wil je gebruik maken van een leverancier met wie wij geen afspraken hebben gemaakt? Dan heb je vooraf toestemming van ons nodig. Stuur het voorschrift met offerte naar: toestemming@salland.nl.
En verder
Je krijgt een borstprothese in eigendom. De minimale gebruiksduur van een borstprothese is 24 maanden. Lees het Reglement hulpmiddelen voor informatie over de vervanging van een borstprothese.
Let op
De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoedingen en is bedoeld om je een eerste indruk te geven van de dekking. Je kunt alleen rechten ontlenen aan onze polisvoorwaarden 2025.
Jouw verzekering
Wil je weten hoe je verzekerd bent? In Mijn Salland vind je alle informatie over jouw eigen zorgverzekering.
Vergoedingen voor niet-gecontracteerde zorg
Kies je voor zorg uit de basisverzekering door een zorgaanbieder waarmee wij geen contract hebben afgesloten? Dan kan de vergoeding lager zijn dan het bedrag dat jouw zorgaanbieder in rekening brengt. Onze maximumtarieven voor basiszorg door niet-gecontracteerde zorgaanbieders vind je in onze tarievenlijsten 2025.