Logopedie
Onder de zorg valt niet:
- de behandeling van taalontwikkelingsstoornissen in verband met dialect of anderstaligheid
- de behandeling van een taalachterstand in de Nederlandse en/of een vreemde taal, in het geval van meertaligheid
- de behandeling van dyslexie
Wat krijgt u vergoed in 2023?
Eigen bijdrage
Er geldt geen wettelijke eigen bijdrage voor logopedie.
Eigen risico
Bent u 18 jaar of ouder, dan tellen de kosten van logopedie mee voor het verplicht eigen risico en het eventuele vrijwillig eigen risico.
Wat moet u regelen?
U heeft een verwijzing nodig van een huisarts, medisch specialist, jeugdarts, arts verstandelijk gehandicapten, specialist ouderengeneeskunde, bedrijfsarts, tandarts, verpleegkundig specialist, physician assistant of een regiebehandelaar in het kader van de geneeskundige zorg voor specifieke patiëntgroepen (GZSP).
Dit geldt niet voor zorg door een gecontracteerde zorgaanbieder die de cursus Directe Toegankelijkheid met goed gevolg heeft afgerond. In dat geval is geen verwijzing vereist.
Zorgaanbieders die de cursus Directe Toegankelijkheid met goed gevolg hebben afgerond, zijn te vinden via www.kwaliteitsregisterparamedici.nl met de vermelding ´DT´. De gecontracteerde zorgaanbieders zijn te vinden op onze Zorgzoeker. U kunt ook bellen met onze Zorgadvieslijn via (0570) 68 74 70. Als een verwijzing nodig is, moet u bij het indienen van de nota een kopie van de verwijzing meesturen.
Bij wie kunt u terecht?
Deze zorgaanbieders mogen de zorg verlenen:
- pre-verbale logopedie: een logopedist die is ingeschreven in het deelregister Pre-verbale logopedie van de NVLF
- Afasie-therapie: een logopedist die is ingeschreven in het register Afasie van de NVLF
- het Hanen-ouderprogramma PDMT (Praten Doe je Met z’n Tweeën): een logopedist die is ingeschreven in het deelregister Hanen-ouderprogramma PDMT van de NVLF
- het Hanen-ouderprogramma MDW (Meer Dan Woorden): een logopedist die is ingeschreven in het deelregister Hanenouderprogramma MDW van de NVLF
- individuele stottertherapie: een logopedist of een stottertherapeut die is ingeschreven in het deelregister Stotteren van de NVLF
- integrale zorg stotteren: een logopedist of stottertherapeut die is ingeschreven in het deelregister integrale zorg stotteren van de NVLF
- logopedie voor de ziekte van Parkinson: een logopedist die is aangesloten bij het landelijke netwerk ParkinsonNet. Deze logopedisten zijn te vinden in de zorgzoeker van ParkinsonNet. De aansluiting op ParkinsonNet is niet verplicht als de zorg al is gestart voor 1 januari 2018.
- overige logopedie: een logopedist
Let op
De informatie op deze pagina is een verkorte weergave van de vergoedingen en is bedoeld om je een eerste indruk te geven van de dekking. Je kunt alleen rechten ontlenen aan onze polisvoorwaarden 2024.
Jouw verzekering
Wil je weten hoe je verzekerd bent? In Mijn Salland vind je alle informatie over uw eigen zorgverzekering.
Vergoedingen voor niet-gecontracteerde zorg
Kies je voor zorg uit de basisverzekering door een zorgaanbieder waarmee wij geen contract hebben afgesloten? Dan kan de vergoeding lager zijn dan het bedrag dat jouw zorgaanbieder in rekening brengt. Onze maximumtarieven voor basiszorg door niet-gecontracteerde zorgaanbieders vind je in onze tarievenlijsten 2024.