Saxenburgh Medisch Centrum als eerste gecontracteerd door Salland Zorgverzekeraar

Hardenberg, 22 oktober 2024 – Komend jaar is medisch-specialistische zorg bij Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg gegarandeerd voor verzekerden bij Salland Zorgverzekeringen. Het feit dat het contract voor 2025 nu al gesloten is, geeft duidelijkheid op welke zorg verzekerden, wanneer zorg nodig is, kunnen rekenen.

Snelle toegang tot zorg

Verzekerden kunnen rekenen op korte wachttijden en continue zorgverlening, ook wanneer complexe medisch-specialistische behandelingen nodig zijn. “In de regio Salland zien we dat de wachttijden bij neurologie hoog zijn. Landelijk zijn de wachttijden ook hoog voor oogheelkunde en gynaecologie. “Dat betekent dat we hier extra op inkopen en onze verzekerden adviseren gebruik te maken van wachtlijstbemiddeling wanneer ze bij een ziekenhuis lang moeten wachten op een behandeling. We adviseren dan het dichtstbijzijnde ziekenhuis waar verzekerde sneller geholpen kan worden”, vertelt Paul Offringa, directeur Zorg Salland Zorgverzekeraar. “De samenwerking met onder meer Saxenburgh Medisch Centrum maakt dit mogelijk.”

Hans Gellekink, lid Raad van Bestuur Saxenburgh: “Met Salland Zorgverzekeraar zijn goede en passende afspraken gemaakt. Salland Zorgverzekeraar is de eerste zorgverzekeraar met een aflopend contract waarmee we nu al overeenstemming hebben bereikt voor 2025. Samen met andere ziekenhuizen en verzekeraars blijven we nauw samenwerken om de zorg ook in 2025 goed, betaalbaar en toegankelijk te houden.”

Vrouwengezondheid

Salland Zorgverzekeraar zet zich in voor inclusieve gezondheidszorg waar elke vrouw de zorg krijgt die zij nodig heeft. “Er zijn nog steeds blinde vlekken in de behandeling van vrouwengezondheid in de reguliere zorg met als gevolg dat te veel vrouwen onnodig, soms jarenlang, doorlopen met klachten zonder duidelijke oorzaak. Daarom zetten we als zorgverzekeraar in op meer aandacht voor vrouwengezondheid, ook in ons zorginkoopbeleid,” vertelt Simone Mensink directeur Klant bij Salland Zorgverzekeraar.

Meer inzet op inclusieve gezondheidszorg voor de vrouw voorkomt torenhoge onnodige zorgkosten. Uit analyse en onderzoek door onder meer Women Inc. en McKinsey Health Institute blijkt dat een tijdige herkenning en diagnose in combinatie met adequate behandeling van klachten gerelateerd aan endometriose, de overgang, veelvoorkomende psychische aandoeningen en hart- en vaatziekten bij vrouwen in Nederland 7,6 miljard euro per jaar kan besparen. “Door als zorgverzekeraar het voortouw te nemen op inclusieve gezondheidszorg waar elke vrouw de zorg krijgt die zij nodig heeft, dragen we bij aan het betaalbaar houden van de zorg, niet alleen voor de vrouw, maar voor iedereen”, benadrukt Mensink van Salland Zorgverzekeraar.

Binnen Saxenburgh Medisch Centrum is er veel aandacht voor vrouwspecifieke aandoeningen. Zo was het één van de eerste ziekenhuizen in de regio met een speciale menopauzepoli en heeft het ziekenhuis onlangs de titel Endometriose Expertisecentrum level 1 ontvangen.

Gratis parkeren

Klanten die via Vrieling Adviesgroep bij Salland Zorgverzekeringen verzekerd zijn kunnen gratis parkeren bij Saxenburgh Medisch Centrum tijdens zorgafspraken of behandelingen. Dit geldt voor alle afspraken, ongeacht het aantal zorgafspraken of behandelingen.

Regionale partners

Salland Zorgverzekeraar, Saxenburgh Medisch Centrum en Vrieling Adviesgroep bundelen hun krachten om de zorg in de regio goed te organiseren. Samen zetten ze in op toegankelijke en betaalbare zorg, waarbij de focus ligt op kwaliteit en beschikbaarheid voor iedereen.

Meer informatie